Allmän

Vi söker beredskapsbrandmän!

Du som är intresserad och vill veta mer om arbetet som beredskapsbrandman kan komma till vår prova-på-dag lördagen den 7 oktober med start kl. 10:00 på Vårgårda brandstation, Föreningsgatan 2. Anmälan gör du till raddningstjansten [at] alivar [dot] se senast onsdagen den 4:e oktober.

 

Som räddningspersonal i beredskap har du beredskap var fjärde vecka och arbetar då med en personsökare på ditt ordinarie jobb.

Här kan du läsa mer om hur du blir deltidsbrandman.

Om larmet går måste du kunna inställa dig på brandstationen och rycka ut inom 5 minuter (Vårgårda) eller 6 minuter (Sollebrunn). För att klara av inställelsetiden måste du som söker bo och arbeta inom dessa tidsmarginaler ifrån respektive brandstation. Du behöver även medgivande från din huvudarbetsgivare för att få jobba som räddningspersonal i beredskap.

Du som vill bli räddningspersonal i beredskap kan få en provanställning och går då som aspirant tillsammans med den ordinarie styrkan. Efter aspirantperioden följer utbildning vid någon av MSBs skolor där du utbildas för de varierande uppgifter som kan möta dig i yrkeslivet.

Vi kräver inte någon tidigare erfarenhet av yrket, däremot en vilja att hjälpa människor som råkat illa ut. Du bör vara stresstålig, ha god fysik, vara simkunnig samt ha ett B-körkort (C-kort är meriterande).

Du bör ha ett godkänt rullbandstest (kan genomföras på brandstationen innan testdag) samt ett intyg på Guldbojen (ej äldre än 6 mån).

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald så vi ser gärna ansökningar från kvinnor och personer med olika etnisk och kulturell brakgrund.

Är du intresserad av att jobba som räddningspersonal i beredskap i Sollebrunn eller Vårgårda är sista ansökningsdatumet den 22 oktober. Ansökan skickar du till raddningstjansten [at] alivar [dot] se . Om du har frågor, hör gärna av dig till:

Jonas Kälström, Operativ chef0322-616932
Fackliga företrädare:              
Carl-Johan Svensson, Vårgårda0702-296771
Mikael Björk, Sollebrunn0705-626677

Ansökan mailar du raddningstjansten [at] alivar [dot] se